Produkty

Promowane od ponad 50 lat zalecenia dietetyczne uwzględniają jedynie wartość odżywczą (ilość białka, cukrów, tłuszczu) oraz kaloryczną spożywanego posiłku. Natomiast pominięcie wartości biologicznej żywności czyli obecności w niej witamin, enzymów, związków mineralnych, aminokwasów flawonoidów, antocyjanów itp. niestety bywa dla zdrowia szkodliwe. Takich składników brakuje w produktach przetworzonych, tzw. żywności wygodnej. Poza tym, obecne w niej dodatki funkcjonalne (konserwanty, barwniki, substancje smakowo-zapachowe) ograniczają biodostępność aktywnych biologicznie składników diety. Dlatego warto umiejętnie uzupełniać te niedobory i szczególnie zwracać uwagę na jakość spożywanych posiłków i ich różnorodność.

Niewątpliwie numerem jeden wśród żywności aktywnej biologicznie jest certyfikowany, czysty miąższ aloesowy, który jest hodowany w odpowiednich warunkach i stabilizowany we właściwy sposób. Taki napój aloesowy zawiera ponad 200 składników aktywnych, w tym wiele witamin jak: B1, B5, B6, B12, A i C oraz składniki mineralne takie jak: wapń, fosfor, miedź, żelazo, magnez, potas, sód. Pijąc aloes, dostarczymy naszemu organizmowi również 17 spośród 23 aminokwasów koniecznych do budowy komórek i tkanek, a także enzymy niezbędne do trawienia węglowodanów, tłuszczów i białek w żołądku i jelitach.

 

Znaczenie dla naszego zdrowia ma nie tylko to, co spożywamy, ale również to, co wdychamy czy wchłaniamy przez skórę. Istotne jest również to, jak nasz organizm pozbywa się rzeczy niepotrzebnych i szkodliwych. Dlatego polecam kurację oczyszczająco-odżywiająco-odchudzającą Clean 9 na bazie aloesu, którą od ponad 15 lat bezpiecznie i skutecznie przechodzi tysiące osób na całym świecie. Poprawiając swoje zdrowie, pozbywają się tkanki tłuszczowej oraz nagromadzonych toksyn, tracąc nawet do 6 kilogramów w ciągu tylko 9 dni.